Kunnon haukipihvit


Olen kalastanut koko pienen ikäni ja saanut satoja haukia saaliiksi, mutta hyvin harvoin ne ovat päätyneet lautaselleni asti. Tämä juontaa juurensa luultavasti lapsuudestani, sillä perheessämme ei haukea liiemmin ravintona arvostettu. Tarkemmin sanottuna isäni ei tahtonut moista limanuljaskaa nostettavan edes veneeseen. Myöhemmin olen kuitenkin oppinut käyttämään haukea jonkin verran myös ravintona.
Kuvan 7kg körmyniska iski eräänä kesäisenä jigittelyiltana kaverini syöttiin Paraisilla. Kohdekalana meillä oli kuha, ja välineet sen mukaiset, joten olikin suoranainen ihme että tämä haukimamma saatiin edes veneeseen asti. Pihveiksi veijari ei kuitenkaan päätynyt vaan pääsi pikaisten poseerausten jälkeen takaisin mereen jatkamaan hyvää geeniperimäänsä.

Sitten itse pihveihin

Ainekset:

-1kg nahatonta haukifilettä
-1pkt pekonia
-100g maustettua tuorejuustoa, esim tilli,ruohosipuli,valkosipuli tms
-tuoretta tilliä
-tilkka sitruunamehua
-1 kananmuna (muna ei ole välttämättömyys, mutta se parantaa hieman pihvimassan sidosta)
-voita paistamiseen

Syötä fileet ja pekoni lihamyllyn läpi. Jos lihamylly ei kuulu keittiön varustukseen voit tehdä massan myös tehosekoittimessa. Lisää massaan tuorejuusto, tillihake, sitruunamehu ja kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi. Annostele veteen kastetulla ruokalusikalla noin kananmunankokoinen pläntti kuumalle paistinpannulle tietysti voin kera, panele lusikalla pihvit tasaisiksi. Paista n.3min per puoli kunnes pihvit ovat kypsiä.
Pihvit voi halutessaan myös leivittää ennen paistamista, tähän sopii ruisjauhot parhaiten.

Pekoniset haukipihvit sopivat erinomaisesti kalaburgerin väliin! Tietysti ne voi tarjoilla myös perinteisemmin keitettyjen perunoiden ja munakastikkeen kera.

Tällä kertaa pihvit menivät sellaisenaan iltapalana :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mättömestarin kebabliha

Perjantain Burgerpihvit!