Perjantain Burgerpihvit!
Burgerpihvit, mikä helppo ja mahtava herkku joka maistuu sellaisenaan, muun grilliruoan kaverina tai kunnon hampurilaisen välissä.
Tärkein asia pihvien valmistuksessa on käytettävän jauheliharaaka-aineen valinta.
Jauhelihan rasvapitoisuus tulee olla 17-20%!
Kun jauheliha on valittu oikein ei pihvimassaan tarvita kananmunaa eikä muita sidosaineita vaan pihvi pysyy kasassa ja lopputuloksesta tulee mehevä siinä olevan rasvan ansiosta. Ja niin, jätetään ne sikasekoitukset sitten korkeintaan makaronilaatikkoon :)
Paras lopputulos itsellä on syntynyt jauhamalla laadukasta rasvapitoista rotunaudan entrecotea.
Ainekset:
-Jauhettua naudanlihaa, rasvaa 15-20%
-Merisuolaa/Sormisuolaa
-Rouhittua mustapippuria
-öljyä/voita paistamiseen
Ota jauheliha huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen kypsennystä. Lihan tulee olla aina paistamisen aloittaessa sisälämpötilaltaan lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaappikylmää. Jääkaappikylmä liha ei paistu tasaisesti, puskee nesteet pihalle, ja pahimmassa tapauksessa palaa päältä ja jää keskeltä raa-aksi.
Jaa jauheliha n.100-150g paloiksi ja muotoile tiiviisti pihvien muotoon lihaa turhaan sen enempiä vaivaamatta. Laadukkaan lihan mausteiksi riittää pelkkä suola ja pippuri, jotka rouhitaan tietysti pihvin päälle.
Paina peukalolla pihvien keskelle pieni kuoppa ennen grillausta, tällöin pihvit kypsyvät tasaisemmin eivätkä pääse pullistelemaan.
Sutaise pintaan vielä hieman öljyä tai voisulaa ennen paistoa.
Paista kuumassa grillissä n.2-4min per puoli pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Naudanlihasta tehdyn pihvin voi halutessaan jättää mediumiksi.
Paiston jälkeen malta pieni hetki jotta pihvit saavat vetäytyä, ja sitten ei muutakun avot, käykää pöytään!
Ps.
Jos haluat elämää vielä hieman helpottaa löytyy ainakin Citymarketien grillaustuotevalikoimasta loistava apuväline alle 9 euron hintaan, Pirkka hampurilaispihvimuotti. Heität vain jauhelihan muottiin ja prässäät valmiiksi pihviksi!
Kommentit
Lähetä kommentti