Graavikuhamousse




Jäipä kalareissulta käteen tällä kertaa muutakin kuin kokemusta ja mietin että mitä uutta voisi tehdä kuhafileistä perinteisen leivittämisen sijaan. Edellisenä päivänä olin jo ottanut pakkasesta sulamaan viime syksynä saaliiksi saadut rusakon fileet jotka oli tarkoitus valmistaa pääruoaksi (tästä lisää tuonnempana) joten päätin kokeilla tehdä kuhasta hieman alkupalaa.
Kuhan graavaus sinänsä on hyvin yksinkertainen toimenpide johon ei montaa ainesosaa tarvita ja tämä resepti sopii myös siian tai lohen graavaukseen.

Ainekset:
-Kuha
-Merisuolaa
-Pippuria
-Tilliä
-Kevätsipuli (tavallinenkin käy)
-Ranskankerma
-Sitruunamehu

Perkaa ja fileoi kuha. Jätä nahka mutta nypi ruodot pois.(Muistakaa että järvikalat kannattaa pakastaa ennen graavausta ja kylmäsavustusta loistartuntojen välttämiseksi) Rouhi fileiden molemmin puolin merisuolaa ja lihapuolelle pippuria (mustapippuria tai pippurisekoitusta oman maun mukaan) rosepippuria ja tilliä. Jos omistat vacum koneen vacumoi fileet lihapuolet vastakkain. Jos ei vacum konetta löydy niin kääri fileet tiukasti yhteen elmukelmulla. Laita fileet jääkaappiin ja pistä paketin päälle painoksi vaikka maitopurkki.
Graavausaikana pidän minimissään kuutta tuntia mutta yleensä teen graavin edellisenä päivänä jääkaappiin.

Kun Graavi on valmista, leikkaa siitä ohuita siivuja ja pilko ne pieniksi. Sekoita kalat ranskankerman joukkoon, lisää sitruunamehua, tilliä, pippuria, pilkottua kevätsipulia ja merisuolaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Sitten vaan saaristolaislimpun päälle ja ääntä kohti :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kunnon haukipihvit

Mättömestarin kebabliha

Perjantain Burgerpihvit!