Jänispata lihamestarin tapaan



Ennen uuden metsästyskauden avausta pyrin aina käyttämään edellisen syksyn sadon pois pakastimesta (jos sinne nyt jotakin on sattunut kertymään)
Vielä löytyi yhdet rusakon fileet ja päätinpä niistä tekaista padan.

Tässä reseptissä ei liikoja mausteilla kikkailla jolloin raaka-aineen oma riistanmaku saadaan säilytettyä.

Ainekset:

-Jäniksen/rusakon fileet tai paistit luuttomana
-Pullo punaviiniä (puolet saa juoda)
-puntti kesäsipulia
-Muutama porkkana
-Paketti pekonia
-200g sieniä, mitä tahansa ruokasieniä, nyt käytin tuoreita herkkusieniä.
-2dl kermaa
-4dl lihalientä (tein vedestä ja valmiista riistafondista)
-Voita
-Suolaa
-Kuivattua timjamia
-Mustapippuria
-Valkopippuria
-1dl maitoa
-Vehnäjauhoja
-Persiljaa


Pilko lihat ja pekoni kuutioiksi. Heitä pannulle reilu nokare voita ja ruskista lihat, sipulit ja sienet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Lisää lihaliemi, porkkanat ja reilusti punaviiniä. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla tai uunissa 2-4 tuntia, lisää punaviiniä tarvittaessa. Suurusta kastike maitoon sekoitetulla vehnäjauhoilla. Lisää kerma ja keitä 10min. Viimeistele pilkotulla persiljalla. Tarkista maku ja tarjoile nälkäisille vaikkapa perunamuusin kera!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kunnon haukipihvit

Mättömestarin kebabliha

Perjantain Burgerpihvit!