Muikku on superfoodia, savukalatahna
Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan muikku kerryttää erityisen hyvin ravinnosta peräisin olevia ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja, erityisesti DHA:ta, jonka osuus muikussa on 20-40 prosenttia kaikista rasvahapoista. Tämä tekee siitä rasvakoostumukseltaan erinomaista ravintoa ja voidaankin puhua Suomalaisesta superfoodista.
Artikkelin aiheesta luettuani alkoi tekemään mieli muikkuja ja niitähän löytyi Cittarin kalatiskiltä. Kilon muikkukasa kustansi kaikki kuusi euroa, joten voidaan puhua myös halvimmasta lohikalastamme.
Muikut fileoin (joo kyllä, fileoin kilon muikkuja koska naisylivoima.) ja savustin.
Savumuikut sopivat hyvin leipien väliin, tai myös pääruoaksi uusien perunoiden kera. Muikuista voi myös tehdä savukalatahnaa jota voi sitten pistää leivän päälle kokonaisten savusupermuikkujen kera.
Savukalatahna:
200 g savukalaa (nahatonta siikaa,lohta,tms. pikkukalat kuten silakka ja muikku menee nahkoineen)
1 prk smetanaa
100g tuorejuustoa
1/2 sitruunan mehu
kourallinen tilliä
Mustapippuria
Merisuolaa
Heitä kaikki ainekset tehosekoittimee ja survaise tahnaksi. Thäts it.
Kommentit
Lähetä kommentti